fbpx
Футбол

«За расизм клуби потрібно виключати з турнірів», – Блаттер

Президент ФІФА Йозеф Блаттер закликав жорстко карати футбольні клуби, чиї вболівальники дозволяють будь-які «расистські витівки» .

Нагадаємо, що приводом для цього висловлювання Блаттера є історія, яка сталася на матчі Ліги чемпіонів ЦСКА – «Манчестер Сіті». Повідомлялося, що вболівальники «московських армійців» імітували під час матчу «крики мавп». Такі звуки фанати ЦСКА видавали, коли до м’яча торкався темношкірий півзахисник «Манчестер Сіті» Яя Туре.

Стало відомо, що УЄФА розгляне скаргу представників «Манчестер Сіті» на дії фанатів ЦСКА в четвер.

«На конгресі ФІФА ми вирішили, що абсурдно карати клуби штрафами за расизм. Завжди можна знайти гроші і відкупитися», – упевнений Йозеф Блаттер.

Крім того, вважає президент ФІФА, абсурдно змушувати команди грати при порожніх трибунах, бо це «суперечить духу футболу». На думку Блаттера, такі заходи б’ють не тільки по команді, що провинилася, а й по команді гостей.

«Всі ці покарання абсурдні. Нам потрібно просто виключати команди з турнірів або позбавляти їх очків», – підкреслив чиновник.

Президент ФІФА стверджує, що лише таким чином можна боротися з дискримінацією і расизмом в сучасному футболі.

«Якщо ми не зробимо цього, то расизм буде не зупинити, а нам потрібно боротися, ми повинні мати необхідну волю. Я вважаю, що з расизмом можна боротися ефективніше», – міркує президент ФІФА.

На думку Блаттера, расизм – це один з найголовніших ворогів сучасного футболу. Блаттер висловив надію, що футбольна громадськість зможе перемогти його.

«Щоб повністю вичистити расизм, потрібні жорсткі санкції», – підсумував Блаттер.

Раніше Блаттер заявив, що рішення про бойкот ЧС-2018 у Росії не є вирішенням проблем. Про намір бойкотувати чемпіонат днями заявив Яя Туре.

За матеріалами: sovsport.ru

Читайте також: