fbpx
Новини світу

Геннадій Онищенко: Перевірка російськими фахівцями продукції Roshen залишила гнітюче враження

Перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила фахівців з Російської Федерації, заявив колишній глава Росспоживнагляду, помічник глави російського уряду Геннадій Онищенко.

«Перевірка залишила гнітюче враження, незважаючи на всі заяви про те, що у них сучасне виробництво з використанням сучасних технологій, які забезпечують високу безпеку і якість продуктів», – заявив Геннадій Онищенко в неділю, 27 жовтня 2013 року.

Чиновник зазначив, що українську продукцію виготовляють на основі застарілих нормативів, які не відповідають російським санітарним вимогам за показниками допустимого рівня цвілі і дріжджів. Крім того, згідно зі словами помічника прем’єра, головний постачальник сухого молока для продукції корпорації Roshen не входить до реєстру молокопереробних українських підприємств, які допущені для поставок на ринок Росії, «що саме по собі є грубим порушенням».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

«Звертає на себе увагу недружня і неділова обстановка, створювана групі експертів з Росії, які прибули на прохання України. Незважаючи на це, під час проведення перевірки не було забезпечено компетентне представництво – фахівці не зустрілися ні з представниками міністерства аграрної політики і продовольства України, ні з керівництвом корпорацій», – додав Геннадій Онищенко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

22 жовтня 2013 року, експерти Росспоживнагляду, що прибули до України, почали перевіряти кондитерські фабрики Roshen. Зазначалося, що інспекцію почали з київської кондитерської фабрики компанії, більш відомої в пострадянських державах як «кондитерська фабрика Карла Маркса».

Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк висловив невдоволення тим, що у складі інспекції Росспоживнагляду присутні представники кондитерських компаній Росії.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: