fbpx
Новини світу

У Башкирії ФСБ обшукали офіс «Єдиної Росії»

 В офісі відділення політичної партії «Єдина Росія» в Башкирії пройшли обшуки. Про це в суботу, 26 жовтня повідомляють ЗМІ, посилаючись на власні джерела. За словами джерел журналістів, в офіс партії прийшли співробітники Федеральної служби безпеки Росії. При цьому докладних відомостей про хід самих обшуків джерела не повідомили.

 Голова місцевого партійного відділення «Справедливої ​​Росії» Костянтин Шагімуратов заявляє, що обшукували безпосередньо кабінети керівника фонду підтримки регіонального відділення партії Мурата Касимова і голови башкирського відділення «Єдиної Росії» Альберта Міфтахова.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Своєю чергою, голова Російської партії народного управління Альберт Мухамедьяров зазначив, що дані обшуки пов’язані із заявою про фінансові правопорушення з боку представників «Єдиної Росії», яке він подав у ФСБ після проведених 8 вересня 2013 року виборовши у регіональні законодавчі збори. За словами Альберта Мухамедьярова, фонд «Сприяння» зібрав з муніципальних підприємств Уфи приблизно 120 млн. рублів, з яких 10 млн. перевели до фонду підтримки партії «Єдина Росія».

 При цьому в самій «Єдиній Росії» спростовують інформацію про обшуки з боку правоохоронних органів. Альберт Мифтахов заявив представникам ЗМІ, що в офіс приходили співробітники поліції, причому приводом для візиту правоохоронців послужила заява від самої «Єдиної Росії» про псування банерів партії під час передвиборної кампанії.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Партійне відділення «Єдиної Росії» в Башкирії на виборах 8 вересня цього року набрало майже 80 відсотків голосів виборців. Список партії очолював нинішній президент Башкортостану Рустем Хамітов. Явка на виборах в регіональних парламент склала приблизно сорок відсотків.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: