fbpx
Футбол

«Сподіваємося, розгляд УЄФА дозволить винести справедливе рішення», – заява РФПЛ

 Російська футбольна Прем’єр – Ліга виступила з офіційною заявою щодо ситуації, яка склалася навколо матчу Ліги чемпіонів ЦСКА«Манчестер Сіті». Нагадаємо, що матч пройшов 23 жовтня на стадіоні «Арена Хімки».

 У повідомленні сказано, що клуби російської Прем’єр – Ліги разом зі своїми вболівальниками зараз проводять велику роботу по боротьбі з ксенофобією, релігійною нетерпимістю та расизмом. У РФПЛ запевнили, що така боротьба проводиться не тільки на трибунах російських стадіонів, а й за їх межами.

 «Ми повністю підтримуємо позицію УЄФА і ФІФА про "нульову" терпимість до цих неприпустимих явищ, які ганьблять футбол», – повідомляється в заяві РФПЛ.

 У зверненні РФПЛ сказано, що під час матчу Ліги чемпіонів ЦСКА – «Манчестер Сіті» вболівальники «армійського клубу» були для команди справжнім «12- м гравцем». На думку російської Прем’єр – ліги, вболівальники «армійців» своєю позитивною енергією і підтримкою допомагали футболістам ЦСКА на полі.

 «У цій обстановці немає місця для різних негативних явищ, що нібито мали місце за заявою футболіста "Манчестер Сіті" Яя Туре», – стверджують в РФПЛ.

 «Ми сподіваємося, що всебічний та об’єктивний розгляд компетентних органів УЄФА дозволить винести по цій справі справедливе рішення. Тільки разом ми можемо очистити наш футбол від расизму!», – Підсумували представники Прем’єр – ліги.

 Раніше повідомлялося, що УЄФА збирається вислухати арбітра матчу ЦСКА – «Манчестер Сіті». Зокрема, в УЄФА розберуться, чому румунський арбітр Овідіу Хацеган не скористався приписами і вирішив не припиняти матч через дискримінацію. За діючими правилами Овідіу Хацеган повинен зобов’язати диктора оголосити всьому стадіону про неприпустимість расистських образ.

 За матеріалами: championat.com

Читайте також: