fbpx
Політика

«Уряд США сподівається на підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС», – МЗС України

 Представники американського уряду висловили надію на підписання Угоди про асоціацію Україна – ЄС, яке очікується під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

 Мова про це йшла під час 5 – го засідання україно – американської робочої групи, яка займається питаннями верховенства права і політичного діалогу. Головує в робочій групі радник президента України Андрій Портнов і помічник держсекретаря США з питань демократії, праці та прав людини Томас Меліа. Це засідання відбулося в середу, 23 жовтня, у Києві, повідомили представники МЗС України в суботу.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Представники уряду США в черговий раз підкреслили свою підтримку європейської інтеграції України. Вони висловили надію на те, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде підписана в ході саміту Східного партнерства у Вільнюсі», – сказано в повідомленні українського МЗС. Крім того, українську сторону поінформували про перші успіхи в реалізації реформи Кримінального процесуального кодексу України.

 Крім того, представники США заявили про створення відкритого діалогу між українськими журналістами та правоохоронними органами. Також йшлося і про плани щодо створення в Україні Державного бюро розслідувань.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Під час засідання представники Держдепу США відзначили успішність введення в Україні системи надання безоплатної правової допомоги. Зазначимо, що таку допомогу надають найбільш незахищеним верствам населення. Американська сторона відзначила і функціонування в Україні прозорої та ефективної системи за призначенням суддів.

 «За словами американських фахівців, реформи в Україні у цій сфері є прикладом для інших держав СНД», – сказано в повідомленні МЗС України.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: