fbpx
Новини світу

Проект резолюції ООН проти шпигунства американськими спецслужбами підтримали більше 20-ти держав

 Вже 21 держава взяла участь в обговоренні проекту резолюції Організації Об’єднаних Націй, спрямованої проти електронного шпигунства з боку Сполучених Штатів Америки. Про це, 26 жовтня 2013 року, повідомляє американське видання Foreign Policу.

 Бразилія і Німеччина розробляють проект резолюції міжнародної організації, яка передбачає, що на Інтернет має поширюватися заборона на втручання в приватне життя, що міститься в 17 – й статті Міжнародного пакту про політичні та громадянські права. Даний пакт Генеральною асамблеєю ООН було прийнято ще в 1966 році.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Причиною таких кроків став скандал навколо документів екс – співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена, які показали, що Агентство національної безпеки США постійно стежить за комунікаціями в багатьох державах, включаючи країни Європи.

 Журналісти видання Foreign Policу отримали копію документа, в якому йдеться про обов’язок усіх держав поважати права на невтручання в приватне життя, а також вживати заходів до припинення порушення цих прав. У проекті резолюції не згадується викриття шпигунства з боку Сполучених Штатів американським дисидентом Едвардом Сноуденом. Планується, що проект резолюції до кінця цього року винесуть на голосування в комітеті організації з прав людини.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, вчора, 25 жовтня, представники ЗМІ повідомляли, що в столиці Бельгії в четвер розпочав свою роботу саміт Європейського союзу. Очікувалося, що учасники зустрічі у верхах, крім усього іншого, торкнуться проблеми, пов’язаної з діяльністю американських спецслужб у країнах Євросоюзу, у зв’язку з інформацією про прослуховування телефонних розмов ряду лідерів європейських держав.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: