fbpx
Музика

Майстер-клас американського піаніста Джоуї Кальдераццо завершився в Києві

 26 жовтня в Києві пройшов майстер-клас популярного американського піаніста Джоуї Кальдераццо. Майстер-клас пройшов в рамках офіційного відкриття VI міжнародного неФестивалю Jazz in Kiev – 2013.

Джоуї Кальдераццо на самому початку сказав, що він вперше на території України і дуже радий, що VI міжнародний неФестиваль Jazz in Kiev – 2013 пройде з його участю.

У рамках майстер-класу Джоуї Кальдераццо відповів на всі питання публіки, а також розповів про свій творчий шлях. Джоуї, згадуючи своє дитинство, говорив про те, що у нього була приголомшлива вчителька музики. Він зазначив, що вчителька була росіянкою, і саме тому він вважає, що в його творчості є «російські нотки».

 

Джоуї Кальдераццо говорив, що він, як і багато людей його покоління, виріс, слухаючи творчість The Beatles, Led Zeppelin і Roling Stones. У свій час, коли йому було 14 років, Джоуї грав у рок-групі. Обставини склалися таким чином, що влітку групу був змушений покинути гітарист – він пішов вчитися в музичну школу. «Саме так всього за одне літо ми перетворилися з рок-групи в джаз-групу», – розповів Джоуї.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Джоуї Кальдераццо, ділячись спогадами минулого, розповів, що в дитинстві їм рухало бажання завжди бути переможцем. У всіх музичних конкурсах, в яких він брав участь, Джоуї намагався довести, що він кращий за своїх однолітків. «У міру мого дорослішання ця частка  «змагання» пішла навіть не на другий план. Я просто намагаюся бути кращим в тому, що я роблю. А як у мене це виходить – нехай судять люди», – сказав Джоуї.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Перед завершенням майстер-класу Джоуї Кальдераццо розповів, як він прийшов до джазового виконання. Як сказав Джоуї, його шлях починався з того, що він брав якийсь акорд, додавав до нього кілька нот і все – на цьому робота закінчувалася. Так він грав цілих 2 роки, а потім спробував написати пісню. «Hope» – так називається його перше творіння. «Я зрозумів, що можу писати дуже хорошу музику, але в ній не та гармонія».

На завершення майстер-класу Джоуї Кальдераццо сказав, що він щиро жалкує про те, що свого часу кинув займатися класичною музикою. «Класична музика дуже особлива. У ній є абсолютно все. Але найголовніше те, що в ній є дисципліна», – такими словами закінчив майстер-клас відомий американський піаніст Джоуї Кальдераццо.

Читайте також: