fbpx
Політика

У Грузії завершилася виборча кампанія і в суботу оголошено день тиші

 У Грузії завершилася виборча кампанія з вибору президента і 26 жовтня оголошено днем тиші, що означає заборону будь-якої агітації кандидатів. Голосування призначене на 27 жовтня.

 У виборчі бюлетені включені прізвища 23-х кандидатів, однак, один з кандидатів, Акакій Асатіані, колишній спікер парламенту, нині лідер партії "Союз традиціоналістів" зняв свою кандидатуру на користь Ніно Бурджанадзе, лідера партії "Демократичний рух – єдина Грузія", а тому реальних кандидатів 22.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За оцінкою грузинських експертів, нинішні вибори грузинського президента можуть завершитися перемогою в першому турі кандидата від правлячої коаліції Георгія Маргвелашвілі, який до початку виборчої кампанії займав пост першого віце – прем’єра, міністра освіти і науки у чинному уряді.

 Проведені соціологічні дослідження також передрікають перемогу Георгія Маргвелашвілі, за деякими даними, цей політик може отримати 57,6 відсотка голосів виборців. За грузинським виборчим законодавством, другий тур може відбутися в тому випадку, якщо в першому турі жоден з кандидатів не набере 50 відсотків плюс один голос.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У Грузії завершилась виборча кампания і суботу оголошено днем тиші (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: