fbpx
Політика

Die Zeit: “Нарешті українська влада зважилася”

 Україні залишилося зробити ще один, останній крок для підписання угоди про асоціацію з ЄС – звільнити з в’язниці екс-прем’єр-міністра країни Юлію Тимошенко. Про це пишуть на сторінках газети Die Zeit.

«Нарешті українська влада зважилася. Через двадцять років політичного розгойдування між Заходом і Російською Федерацією одна з найбільших країн Європи заявила про прагнення в ЄС. Наприкінці листопада у Вільнюсі відбудеться зустріч представників Києва і Брюсселя, на якій буде укладена Угода про асоціацію», – повідомляється в газеті.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Проте, поки колишній прем’єр-міністр країни сидить у в’язниці, ЄС не хоче підписувати договір. Лідер української опозиції Юлія Тимошенко стала символом політично мотивованого правосуддя в країні, яке абсолютно повністю суперечить європейським цінностям. Українська влада порахувала, що Юлія Тимошенко перевищила свої повноваження, чим завдала державі величезних збитків», – підсумував автор статті Ульріх Крекель.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім цього, Крекель припустив, що Тимошенко перебуває за гратами не через перевищення повноважень, а через те, що вона є прямою конкуренткою чинного президента Януковича.

За матеріалами: censor.net.ua

Читайте також: