fbpx
Україна

Ялта хоче стати головним цілорічним курортом Причорномор’я – Сергій Ілаш

  Ялта буде залучати інвестиції в лікувально-оздоровчу та туристичну сфери, заявив журналістам під час проведення IV Міжнародного чорноморського економічного форуму, що відкрився в Лівадійському палаці в четвер, ялтинський міський голова Сергій Ілаш.

"Ялта поставила амбітне завдання – стати головним цілорічним курортом Причорномор’я, тому ми зацікавлені в залученні інвестицій в лікувально-оздоровчу та туристичну сфери", – сказав С. Ілаш.

За його словами, в Ялті на сьогодні існує безліч санаторіїв, будинків відпочинку і пансіонатів, які в більшості своїй вимагають ремонту і насичення медичним обладнанням європейського рівня.

"За умови певних пільг і захисту інвестицій вони могли б зацікавити інвесторів з метою розвитку сучасної лікувально-оздоровчої бази. Особливими напрямками при цьому можуть стати кардіологія, пульмонологія, лікування туберкульозу і раку", – уточнив С. Ілаш.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

Він також зазначив, що в туристичній сфері Ялта зацікавлена ​​в розвитку активних форм туризму, зокрема, водного, пішого, кінного, гірського та інших видів туризму, а також у тому, щоб літня столиця стала центром конгресного, спортивного та круїзного туризму.

"Ми зацікавлені в просуванні Чорного моря як туристичного макрорегіону і, якщо, Автономна Республіка Крим стане майданчиком для реалізації міжнародного проекту розвитку круїзного туризму, то Ялта в ньому зможе зайняти чільне місце ", – роз’яснив С. Ілаш.

Градоначальник вважає, що розвиток круїзного туризму має стати для Ялти одним з пріоритетних, тому що, згідно зі статистикою, морем щорічно подорожують близько 15 мільйонів осіб і кількість круїзних туристів збільшується на мільйон на рік.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

"Тому в Ялті з метою розвитку круїзного і яхтового туризму приступлять до комплексної реконструкції та модернізації порту і в цьому також є поле діяльності для інвесторів, тому що програма торкнеться питання вдосконалення інфраструктури порту – ресторанів, готелів, готелів, конференц-центрів та інших об’єктів рекреаційної галузі", – доповнив С. Ілаш.

За твердженням мера, учасникам форуму запропоновано створити ялтинський аналог "Давоського села", яка дасть можливість збиратися представникам ділових, політичних та економічних кіл на Південному березі Криму цілий рік. 

"Якщо буде інвестор, який візьметься за даний проект, ми постараємося підібрати земельну ділянку з рівним ландшафтом і необхідною транспортною і інженерною інфраструктурою", – пообіцяв С. Ілаш. 

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: