fbpx
Політика

Путін: «Ми не “за” і не “проти” асоціації України з Євросоюзом»

Російський президент Володимир Путін підкреслив, що після підписання асоціативного членства з ЄС, Україна не зможе приєднатися до Митного союзу. Таку заяву було зроблено на прес-конференції в Мінську після засідання Вищої Євразійської економічної ради.

При це глава держави зазначив, що Росія не "за" і не "проти " вступу України в євразійську зону вільної торгівлі. "Це суверенне право України", – пояснив Володимир Путін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Російський лідер нагадав, що країни Митного союзу не будуть закривати ринок для українських товарів. "Але і пільгового режиму для них більше не буде", – уточнив Путін, додавши, що, на його думку, надання пільгового режиму Україні при вступі до єврозони може бути небезпечним вже для економік країн Митного союзу.

Тим часом, раніше глави Росії, Білорусії і Казахстану одноголосно підтримали намір Вірменії та Киргизії приєднатися до Митного союзу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Президент Білорусії на тій же прес-конференції зазначив, що інтерес до вступу в Митний союз проявляють такі країни, як В’єтнам, Нова Зеландія, Індія, Туреччина, Сирія, Ізраїль, а також ряд держав-членів Європейської асоціації вільної торгівлі.

Путін: «Ми не "за" і не "проти" асоціації України з Євросоюзом» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: