fbpx
Музика

Шанувальники таланту Мусліма Магомаєва зберуться в п’ятницю біля пам’ятника в центрі Москви

Шанувальники відомого співака і композитора Мусліма Магомаєва зберуться в п’ятницю в центрі Москви біля пам’ятника своєму кумиру, щоб відзначити річницю його смерті. Квіти і вінки улюбленцю мільйонів громадян на просторі СНД покладуть біля пам’ятника в сквері в районі Вознесенського і Єлісеївського провулків біля будинку, де жив співак.

До речі, завжди свіжі квіти від його справжніх шанувальників і близьких лежать там протягом п’яти років, з тих пір, як Магомаєв пішов.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

А з 2010 року один раз на два роки проводиться Міжнародний конкурс вокалістів імені Мусліма Магомаєва, очолюваний його вдовою, знаменитою оперною співачкою Тамарою Синявською. У минулому конкурсі брали участь представники, які приїхали з десяти країн. Конкурс набирає популярність, так що, цьогоріч довелося проводити гала-концерт лауреатів у Московському будинку музики.

Нагадаємо, Муслім Магомаєв /1942-2008/, відомий оперний та естрадний співак був улюбленцем радянської публіки. У 31 рік йому було присвоєно звання Народного артиста СРСР. Його репертуар складали більше 600 творів різного жанру, крім того, він був автором більше 20 пісень, музики до фільмів, автором і ведучим циклу телепередач про життя і творчість Маріо Ланца.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

Досі залишаються актуальними пісні, які співав Магомаєв – "Дякую тобі", "Весілля", "Улюблене місто", "Бережіть друзів", "Будь зі мною", "Поки я пам’ятаю, я живу".

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: