fbpx
Політика

Розраховувати на поблажки з боку МС Україні не варто – Шувалов

У разі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна може не розраховувати на поблажки з боку Митного союзу. До неї обіцяють застосувати всі захисні санкції, передбачені нормами договору про зону вільної торгівлі. І перший крок на цьому шляху вже зроблено: країни Митного союзу ухвалили рішення про можливість введення єдиного митного тарифу для третіх країн. Про це заявив перший віце-прем’єр Російської Федерації Ігор Шувалов.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Якщо зона вільної торгівлі між Україною та ЄС утвориться, то ми себе будемо вести гранично відверто, але твердо», – підкреслив він.

За словами політика, президент Росії, а також глави Білорусії і Казахстану підтвердили намір дотримання та виконання в повному обсязі всіх формальностей і додатків угоди про зону вільної торгівлі. У цьому напрямку вже почалися переговори з українською стороною. Продовжити консультації планують протягом двох тижнів. Але очікувати від Митного союзу, що він нічого не робитиме по захисту своїх ринків, Україні не варто, – заявив Ігор Шувалов.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: