fbpx
Політика

Конгрес США просить звільнити Тимошенко

Основним кроком для виконання умов, які є необхідними для підписання з ЄС Угоди про асоціацію, має стати помилування засудженого екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Про це стало відомо із заяви американських конгресменів.

«Ми віримо, що підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною буде і далі служити каталізатором реформ прав людини та демократичних реформ, економічного розвитку та покращення життя для всіх українців», – наголошується в заяві конгресменів.

«Ми віримо, що ключовим кроком у напрямку здійснення необхідних реформ було б помилування і звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко», – зазначили американські політики.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що днями Арсеній Яценюк повідомив, що зараз у «Батьківщини» немає інших варіантів для звільнення екс-прем’єра, окрім як пропозиція партнерів з Євросоюзу про часткове помилування. На його думку, необхідно знайти компроміс з владою щодо звільнення Юлії Тимошенко. Крім того, опозиціонер заявив, що парламентська фракція «Батьківщина» готова вдатися до «контрверсійних дій». До таких дій опозиціонери вдадуться у разі голосування у Верховній Раді по законопроекту «Регіонів» про лікування засуджених за кордоном.

Раніше експерти розповіли, що конкретно означає часткове помилування для Тимошенко. Вирок Юлії Тимошенко у справі про газові угоди складається з семирічного терміну тюремного ув’язнення, заборони на 3 роки займати посади в державних структурах, а також з компенсації збитків у розмірі 1,516 мільярда гривень (приблизно 200 мільйонів доларів). Місія Кокса-Квасневського звернулася до президента України Віктора Януковича, попросивши його змінити вирок Тимошенко, зменшивши термін тюремного ув’язнення. Йдеться про зменшення тюремного терміну з 7-ми до 2- х років, які екс-прем’єр вже відсиділа.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: