Влада збагатилася на 26 млрд завдяки пенсійній реформі – Купрейчук

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Ірина Купрейчук представила в парламенті законопроект щодо змін у пенсійному законодавстві, яким опозиція пропонує скасувати пенсійну реформу і повернути діючий раніше вік виходу на пенсію.

За її словами, всі депутати, які працюють на округах, знають, що пенсійна реформа є найбільшою ганьбою України.

Як зазначила Купрейчук, проаналізувавши результати пенсійної реформи, вдалося з’ясувати, що за останній рік українська влада обікрала при її допомозі пенсіонерів на 26 мільярдів гривень.

Також вона звернула увагу на те, що влада так і не виконала головну обіцянку про підвищення пенсій.

Related Post

«9 500 000 пенсіонерів в Україні отримують сьогодні пенсії нижчі, ніж 1200 гривень, це менше, ніж провладні депутати витрачають на один свій сніданок», – заявив Ірина Купрейчук. 

Як вона повідомила, ніякого поліпшення в цьому питанні не передбачається, тому що дефіцит Пенсійного фонду становить більше 64 мільярдів гривень і цього року вже перевищив у два рази, запланований у Держбюджеті показник.

Депутат виступає за те, щоб жінкам повернули можливість виходу на пенсію в 55 років і скоротили страховий стаж на 10 років.

На її думку, запропонований опозицією законопроект дозволить повернути довіру громадян до пенсійної системи і врятує Пенсійний фонд від повного банкрутства.

Leave a Comment