fbpx
Економіка

Анатолій Кінах: Український ринок необхідно підготувати до євроінтеграції

Підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом позитивно позначиться на виробничій галузі України. У першу чергу, виграє від цього аграрний сектор. Проте вже зараз уряд повинен підготувати його до зони вільної торгівлі і захистити від можливих ризиків і проблем на цьому шляху. Таку думку висловив народний депутат України, заступник голови парламентської фракції «Партії регіонів» Анатолій Кінах.

За його словами, почати потрібно зі створення сучасних лабораторій, щоб продукція відповідала вимогам Європейського Союзу.

«Вирішувати це та інші питання треба прискореними темпами. Адже можлива ситуація, коли Україна підписала угоду про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, отримала 0 % ставку для експорту продукції до Європи, але товари туди не потраплять через невідповідність стандартам», – зазначив Анатолій Кінах.

Для того, щоб Україна не перетворилася на сировинний придаток розвинених країн, вона повинна працювати над розвитком своїх сильних сторін: ракетно-космічного комплексу, авіабудування, суднобудування, транспортного та енергетичного машинобудування. 

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: