Графа «проти всіх» – за і проти

Як вважає спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, введення у виборчі бюлетені графи «проти всіх» сприятиме підвищенню явки на виборах , а також дозволить отримати більш вірну картину стану суспільства.

«Як мені здається, наявність графи «проти всіх» допоможе підвищити явку. Коли всі громадяни почнуть розуміти, що на виборах буде врахований будь-який голос, то вже не буде стандартної відмовки: я не пішов, бо не хочу голосувати ні за кого», – сказала Матвієнко в інтерв’ю «Комсомольській правді».

Нагадаємо, що минулого тижня, група сенаторів на чолі з Матвієнко, внесла до Держдуми на розгляд законопроект про повернення графи «проти всіх», яка раніше була скасована в 2006 році. Як вказується в законопроекті, цей рядок на виборах до Держдуми буде присутній в обов’язковому порядку. Чи потрібна ця графа на регіональних виборах, вирішуватимуть самі регіони.

Related Post

За словами Валентини Матвієнко, це напевно дасть «найбільш чітку, точну картину стану російського суспільства».

«Це дасть картину того, яким насправді є протестний рівень в країні. Скільком людям дії влади не подобаються, і які партії реально підтримуються населенням», – зазначила спікер Ради Федерації.

Графа «Проти всіх» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment