fbpx
Новини світу

Представники РПЦ виступили проти реставрації пам’ятника Дзержинському

 Митрополит Волоколамський Іларіон виступив із закликом не реставрувати пам’ятник Феліксу Дзержинському, який розташований на Луб’янській площі столиці. На думку голови зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, дані дії образять пам’ять всіх тих, хто невинно постраждав при СРСР.

 «Всі ті люди, які закликають нині до шанування Сталіна і Леніна. Всі ті, хто виступає з ініціативою реставрації та повернення на колишнє місце пам’ятника Дзержинському, своїми пропозиціями і думками зневажають безвісні могили сповідників і новомучеників Церкви Російської, а також сотень тисяч співгромадян нашої країни, які були невинно вбиті», – звернувся до столичної влади митрополит Іларіон.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім цього, митрополит попросив звернути увагу на те, що в Росії донині немає пам’ятників відомим святителям, сповідникам XX століття і мученикам, серед яких святий патріарх Тихон, святителі Кирило Казанський і Петро Крутицький.

 Нагадаємо, що нещодавно влада Москви прийняла рішення відреставрувати сім пам’ятників столиці, серед яких і пам’ятник Феліксу Дзержинському.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: