fbpx
Новини світу

Український бізнесмен Віктор Пінчук зайняв 38-е місце у рейтингу найвпливовіших людей у світі мистецтва

 Журнал Art Review оновив список ста найвпливовіших людей у ​​світі мистецтва.

 Очолила престижний рейтинг сестра еміра Катару шейха Таміма бін Хамада Аль Тані, яка очолює національне Управління музеїв. Під керівництвом сестри катарського еміра торік було витрачено понад один мільярд доларів на купівлю творів мистецтва для галерей країни. Це в тридцять разів більше, ніж витратив за той же період Метрополітен – музей у Нью – Йорку. Найдорожчою покупкою Управління музеїв Катару стало полотно "Гравці в карти" Поля Сезанна.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 На другому місці рейтингу людей у ​​світі мистецтва виявився власник художніх галерей у Лондоні і Нью – Йорку Давид Цвірнер, замкнув трійку лідерів американський галерист Іван Вірт. На четвертому місці розмістився торговець витворами мистецтва Ларрі Гагосян із США, а п’яте місце розділили керівники лондонської Галереї "Серпентайн" Ханс – Ульріх Обріст і Джулія Пейтон – Джонс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Український бізнесмен Віктор Пінчук, що заснував центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre у Києві, зайняв в рейтингу 38 – е місце.

 З російських галеристів в список потрапила тільки подруга олігарха Романа Абрамовича Дар’я Жукова (голова московського Центру сучасної культури "Гараж"). Їй дісталося 86 – е місце.

Один із залів в PinchukArtCentre (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: