fbpx
Політика

Twitter Папи Римського обігнав за популярністю блоги Далай-лами і New York Times

Мікроблог Папи Римського, на який в сервісі Twitter підписалися майже десять мільйонів користувачів Інтернету, випередив за популярністю мікроблоги американської газети New York Times, яка може похвалитися 9,8 мільйонами передписників, і духовного лідера буддистів Далай -лами (7,9 мільйона). 

Послання понтифіка в соціальній мережі Twitter доступні на дев’яти мовах: латинською, англійською, іспанською, французькою, італійською, німецькою, португальською, польською та арабською. При цьому наголошується, що найпопулярнішою є іспанська версія, яка напередодні переступила чотирьохмільйонний рубіж передписників. Англійською мовою твіти понтифіка читають більше трьох мільйонів користувачів, італійською – 1,1 мільйона, португальською – 780 тисяч, французькою – 193 тисячі.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Примітно, незважаючи на те, що в житті католицької церкви латинь використовується все рідше і рідше, латинська версія за кількістю передписників обігнала німецьку та польську (163, 143 і 127 тисяч відповідно). А ось арабською мовою за твітами католицького папи стежать 90 тисяч користувачів інтернету.

За даними експертів Папської ради з соціальної комунікації, сукупна аудиторія твітів Папи Франциска з урахуванням ретвітів може досягати 60 мільйонів осіб.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: