fbpx
Політика

Бюджетна криза стане для США причиною уповільнення економічного зростання

За словами голови Ради економічних консультантів при президентові країни Джейсона Фермана, недавнє бюджетне протистояння між демократами і республіканцями обійдеться США в 120 тис. робочих місць і сповільнить економічне зростання в четвертому кварталі на 0,25 процентних пункти.

«Цю рану ми самі собі зробили», – сказав він, виступаючи на брифінгу в Білому домі у вівторок. Ферман послався на ряд незалежних досліджень, які оцінюють зниження зростання ВВП в четвертому кварталі в 0,2-0,6 процентного пункту.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше і Рада економічних консультантів також повідомила про тривожну динаміку ряду другорядних показників статистики, які вказують на можливе зростання безробіття. Тим часом, опубліковані дані з безробіття за вересень, які показали, що минулого місяця кількість робочих місць збільшилася на 148 тисяч, а безробіття трохи виросло до 7,2 %.

Нагадаємо, 17 жовтня Конгрес нарешті прийняв компромісний законопроект, що передбачає підвищення стелі держборгу і тимчасове фінансування федеральних міністерств і відомств. Однак, було обумовлено, що згідно з досягнутою домовленістю, уряд буде забезпечений коштами до 15 січня і зможе продовжити запозичення до 7 лютого 2014 року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За цей період адміністрації і Конгресу належить досягти угоди за параметрами бюджету, інакше знову виникне загроза кризи.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: