fbpx
Політика

Європарламент: Підписувати Угоду про асоціацію з Україною потрібно після виконання всіх умов

 Європарламент порекомендував Раді ЄС підписати Угоду про асоціацію з Україною лише в разі виконання необхідних умов офіційним Києвом. Крім того, Європарламент схвалив тимчасове застосування окремих положень угоди, які становлять близько 80 % документа. Про це стало відомо з резолюції Європейського парламенту, яка була виставлена ​​на голосування в Страсбурзі 23 жовтня.

 Варто відзначити, що в резолюції охоплюються всі аспекти політики сусідства ЄС. У тому числі, там сказано про південний і східний «вимір політики». Асоціації з Україною в документі присвячено окрему частину.

 «Європарламент рекомендує Раді ЄС підписати Угоди про асоціацію з Україною при тій умові, що певні критерії 10 грудня 2012 року Радою закордонних справ ЄС будуть виконані. Європарламент дає свою згоду на тимчасове застосування Україною та Європейським союзом частини положень з Угоди про асоціацію відразу ж після її підписання. При виконанні всіх вимог Європарламент має намір приступити до повної ратифікації Угоди про асоціацію в рамках законодавчого терміну», – повідомляється в резолюції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, Європарламент висловив жаль, що в даний момент прогрес з виконання вимог, які є необхідними для підписання Угоди, в Україні не був «повністю завершений». На думку офіційного Брюсселя, зараз в Україні, як і раніше,  присутнє виборче правосуддя, а також не вистачає «елементів реформи судової та виборчої систем».

 У резолюції ЄП засудив і нещодавні торговельні санкції, які були введені Росією проти українських товарів. На думку ЄП, такі санкції – це прагнення Кремля чинити тиск на Київ, щоб зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, Європарламент закликав Росію утриматися від подальшого «введення торгових санкцій».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: