fbpx
Новини світу

ФТС повинна забезпечити належний контроль товарів з України після її асоціації з Євросоюзом – Ігор Шувалов

Перший віце-прем’єр Ігор Шувалов закликав Федеральну митну службу (ФТС) РФ забезпечити належний контроль товарів з України після укладення цією країною Угоди про асоціацію з ЄС.

"Нас зараз просять РСПП і ТПП, щоб ми налагодили на прикордонних пунктах належний контроль. А за профілями ризику ви зараз розумієте, щодо яких груп товарів потрібно серйозно готуватися. Але найголовніше, щоб не було ситуації (із затримками оформлення товарів – ІФ), як влітку", – сказав він, звертаючись до глави ФТС Андрія Бельянінова і представників одного з постів на російсько-українському кордоні під час роботи міжнародної виставки "Митна служба -2013".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами І. Шувалова, у разі виникнення якихось "жорстких ситуацій" їх потрібно обговорювати у спільному діалозі з українськими митниками, щоб не було так, що вантажі приходять до кордону, а російська сторона не в змозі їх прийняти в силу різних причин. "Ці причини потрібно завчасно з українськими колегами обговорювати, щоб не було ніяких непередбачених ситуацій", – підкреслив перший віце-прем’єр.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

А. Бельянінов у свою чергу зазначив, що російська митна служба вже провела зустріч з українськими митниками щодо теми взаємодії відомств двох країн після підписання Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом. "Ми розуміємо, як ми будемо працювати", – зазначив глава російської митниці.

"Торгівля повинна розвиватися, але без шкоди для російських галузей промисловості", – підсумував І. Шувалов.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: