fbpx
Політика

Тимошенко збирається брати участь у президентських виборах – адвокат

 Згода екс – прем’єр – міністра Юлії Тимошенко на часткове помилування ще не означає, що вона перестане вести боротьбу за повне відновлення своїх громадянських прав. Про це стало відомо від захисника екс – прем’єр – міністра Сергія Власенка.

 За словами адвоката Тимошенко, варіант часткового помилування екс – прем’єра, який був запропонований місією Кокса – Квасневського, – це «мінімальний компроміс». На думку Власенка, такий варіант дозволить Юлії Тимошенко «стати вільною людиною».

 «З усіма подальшими обтяженнями, які зараз залишаються, ми будемо боротися юридичним шляхом в українських судових установах та міжнародних судах», – зазначив Сергій Власенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як пояснив адвокат, додаткове покарання для Тимошенко у вигляді заборони займати посади до 3 – х років є цілком імовірним. Проте, впевнений Власенко, «це ще не означає, що Юлія Тимошенко і Європейський союз з цим змирилися». Адвокат запевнив, що його підопічна продовжить боротьбу за можливість брати участь у президентських виборах- 2015 .

 «Це означає, що дана частина вироку формально юридично залишається, і Тимошенко продовжить боротися з цим в європейських та міжнародних інститутах», – підкреслив Власенко.

 Раніше експерти розповіли, що конкретно означає часткове помилування для Тимошенко. Вирок Юлії Тимошенко у справі про газові угоди складається з семирічного терміну тюремного ув’язнення, заборони на 3 роки займати посади в державних структурах, а також з компенсації збитків розміром 1,516 мільярда гривень (приблизно 200 мільйонів доларів). Після цього місія Кокса – Квасневського звернулася до президента України Віктора Януковича, попросивши його змінити вирок Тимошенко, зменшивши термін тюремного ув’язнення. Йдеться про зменшення тюремного терміну з 7 – ми до 2 – х років, які екс – прем’єр вже відсиділа.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матералом: zn.ua

Читайте також: