fbpx
Економіка

Сбербанк оцінив збиток від підробок п’ятитисячних купюр

Керівник Сбербанку Герман Греф заявив, що державна фінансова установа понесла збиток від дій шахраїв, які вносили в банкомати фальшиві п’ятитисячні купюри, на суму в кілька мільйонів рублів. Греф припустив, що держава відшкодує втрати Сбербанку, однак про те, коли це відбудеться, він інформацією не володіє.
 
З понеділка, 21 жовтня, банкомати Сбербанку відновили прийом банкнот номіналом п’ять тисяч рублів, хоча заходи для відбраковування фальшивих купюр досі не прийняті. Керівництво фінорганізації планує вирішити цю проблему протягом поточного тижня. За словами Грефа, на переобладнання банкоматів будуть потрібні «не надто великі гроші».
 
Нагадаємо, Сбербанк припинив приймати п’ятитисячні купюри через банкомати Москви і Підмосков’я 9 жовтня. Слідом за найбільшим російською фінансовою установою прийом таких банкнот припинили «Альфа – банк», «ВТБ 24» і «Сітібанк».
 
14 жовтня за сприяння служби безпеки Сбербанку були спіймані кілька фальшивомонетників, які вносили підроблені купюри через банкомати і термінали. Шахраями виявилися уродженці Узбекистану.

 

Фальшивомонетники обманювали банкомати п’ятитисячними купюрами (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: