fbpx
Економіка

В. Янукович пропонує щомісяця виплачувати українським пенсіонерам в Ізраїлі 1,5 тис. грн пенсії

Президент України Віктор Янукович пропонує виплачувати українським пенсіонерам, які проживають в Ізраїлі, пенсію в сумі 1,5 тис. грн щомісяця, а також пропонує зараховувати страховий стаж, набутий на території України та Ізраїлю, при призначенні допомог і пенсій. Про це йдеться в законопроекті № 0049 "Про ратифікацію угоди між Україною і Державою Ізраїль про соціальне забезпечення", передає УНН з посиланням на прес-службу ВР.

"Метою прийняття проекту акту є набрання чинності угоди між Україною та Державою Ізраїль про соціальне забезпечення, підписаного 28 вересня 2012 року у м. Нью-Йорку.

Угода передбачає :

        

  • Здійснення виплат у рамках загальнообов’язкового державного пенсійного страхування України (щодо пенсій за віком, за інвалідністю, за втратою годувальника);     
  • Здійснення виплат у рамках загальнообов’язкового державного соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України;     
  • Здійснення виплат в рамках закону про національне страхування Ізраїлю (Консолідована версія) 5755-1995 в частині, що стосується: страхування за віком та з приводу втрати годувальника, страхування на випадок інвалідності, страхування від нещасного випадку на виробництві.     
  • Зарахування, у разі необхідності, страхового стажу, набутого на території України або Ізраїлю, при визначенні права і призначення допомоги та пенсії, передбаченої цією угодою.

    Крім того, у додатку до документа йдеться, що Україна буде щомісяця виплачувати своїм пенсіонерам, які проживають в Ізраїлі 1,5 тис. грн пенсії. Щорічно на цю програму Пенсійним фондом України буде виділятися 587 млн ​​806,3 тис. грн", – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

    Джерело: УНН

Читайте також: