fbpx
Політика

Представники Росії, США і ООН зустрінуться щодо сирійського питання в Женеві 5 листопада

Заступник офіційного представника ООН Фархан Хак повідомив, що спецпредставник ООН щодо Сирії Лахдар Брахімі скликав тристоронню зустріч високопоставлених дипломатів за участю Росії і США, яка призначена на п’яте листопада і пройде в Женеві.

«Вона відбудеться слідом за іншою зустріччю з іншими країнами – постійними членами Ради Безпеки ООН», – додав Хак. Зустріч скликана за підсумками поїздки Брахімі по Близькому Сходу.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Тим часом, напередодні лідер Національної коаліції сирійської опозиції і революційних сил Ахмад Джабар в черговий раз заявив, що якщо метою зустрічі не стане відсторонення від влади президента країни Башара Асада, він не має наміру брати участь в мирній конференції «Женева-2». Як відомо, головними ініціаторами зустрічі виступають Росія і США.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Спецпредставник ООН Лахдар Брахімі повідомив, що в лавах заколотників тривають дискусії про те, хто саме буде представляти їх інтереси в Женеві. Зацікавленість у зустрічі також висловив і уряд Сирії, підтвердивши, що їхній представник готовий в ній брати участь.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: