fbpx
Освіта

Освіти та науки РФ пропонує перевести 20 % вузівських курсів в онлайн

За словами заступника міністра освіти і науки Росії Олександра Клімова, мінімум п’ята частина вузівських курсів повинна бути переведена в режим онлайн . Можливість дистанційного навчання в російських вищих навчальних закладах дозволить оволодівати знаннями більшій кількості громадян, особливо тим, хто обмежений у можливості пересування.
 
Також Клімов заявив, що «кваліфікації, які студент отримує при дистанційному навчанні в рамках своїх індивідуальних траєкторій», необхідно визнавати на офіційному рівні – тобто, видавати відповідні дипломи. Підтримує ідею дистанційної освіти і президент РФ Володимир Путін.
 
Заступник глави Міністерства освіти та науки РФ відзначив, що відомство вже затвердило програму розвитку електронної дистанційної освіти. На розвиток дистанційного навчання в Росії міністерство освіти і науки в період наступних п’яти років планує виділити п’ять мільярдів рублів. Щоправда, все це поки на словах – офіційно ця сума ніким не підтверджена і не спростована. У всякому разі в проекті плану діяльності міністерства освіти та науки на 2013-2018 роки, опублікованому на офіційному сайті відомства, пункт про розвиток дистанційної вищої освіти відсутній.

 

Дистанційна освіта (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: