fbpx
Новини світу

Оператор Пчелинцев, підозрюваний у вбивстві священика, не може претендувати на кінопремію

 Зі списку номінантів на кінопремію «Лаврова гілка» виключено оператора Сергія Пчелинцева, обвинуваченого у вбивстві псковського священика Павла Адельгейма. Пояснюючи своє рішення, члени Ради премії після екстреного засідання пояснили, що номінувати Пчелинцева – значить чинити тиск на слідство, а їм би не хотілося цього робити.

 Раніше голова журі «Лаврова гілка» Віталій Манський заявляв, що не має права виключати обвинуваченого у вбивстві зі списку номінантів. «Ми не кримінальний суд і рішення переглядати не будемо», – підкреслив голова суддівської ради.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Сергій Пчелинцев був номінований на кінопремію «Лаврова гілка» як претендент на звання лауреата в номінації «Кращий оператор» за зйомки фільму «Катя». Спочатку, коли список тільки складався, Пчелинцев ще не був фігурантом кримінальної справи.

 Телеведучий Павло Лобков, дізнавшись про номінації Пчелинцева, відмовився від «Лаврової гілки», отриманої ним в 2000 році, так як заперечує «навіть теоретичну можливість розділити премію з цією людиною».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Священик Адельгейм був зарізаний у себе в будинку 5 серпня поточного року. Головним підозрюваним є оператор Пчелинцев, зараз він знаходиться на психіатричній експертизі.

Пчелинцев – подозрюваний у смерті Отця Павла (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: