fbpx
Економіка

На проект «Повітряний експрес» виділять 212 млн грн з держбюджету?

 Народний депутат України від парламентської фракції «Партії регіонів» Євген Геллер виступив з пропозицією збільшити витрати держбюджету. Зокрема, мова йде про 212 мільйонах гривень, які планується направити на фінансування Держагентства з інвестицій та управління національними проектами. Про це стало відомо із законопроекту № 3453 «Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік"». Зокрема, в документі йдеться про збільшення видатків для Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами. Текст закону оприлюднено на офіційному сайті Верховної Ради.

 Із законопроекту стало відомо, що кошти планують виділити в рамках реалізації національного проекту України «Повітряний експрес». Тут мова йде про поповнення статутного капіталу дирекції з будівництва і управління нацпроектом «Повітряний експрес» та інших інфраструктурних об’єктів Київської області на суму в 212 мільйонів гривень.

 Євген Геллер пропонує направити бюджетні кошти на виконання зобов’язань перед китайською стороною. Йдеться про сплату другого траншу страхової премії для корпорації страхування експортних кредитів Китаю (China Export & Credit Insurance Corporation). Крім того, кошти підуть на виплату відсотків по кредиту, який був наданий китайським експортно – імпортним банком під державні гарантії. Також ці кошти підуть на погашення банківської комісії.

 Варто відзначити, що кошти з держбюджету планується направити і на фінансування витрат для розробки техніко – економічного обгрунтування проекту кільцевої автодороги, яку зведуть навколо Києва. Зокрема, це стосується ділянки від вулиці Столичне шосе до автодороги М – 03 «Київ – Харків – Довжанський» (ділянка Київ – Бориспіль).

 За матеріалами: rada.gov.ua, РБК – Україна

 

Читайте також: