fbpx
Новини світу

На замовлення Мінкульту РФ буде створена апаратура для демонстрації фільмів тим, хто погано бачить, і тим, хто слабо чує

 Міністерство культури Росії розмістило на сайті держзакупівель тендер на розробку технологій і комплексів спеціальної апаратури, здатної здійснювати демонстрацію кінофільмів людям з обмеженими можливостями по зору та слуху. Сума замовлення оцінюється на 6 800 000 рублів.

 Компанія, яка виграє конкурс на здійснення замовлення, повинна розробити пакет вимог до системи синхронного автоматизованого і живого тифлокоментування при демонстрації фільму в кінотеатрі для слабозорих глядачів, а також до системи показу субтитрів і передачі звуку для слабочуючих глядачів. На сайті держзакупівель уточнюється, що можливе включення субтитрів у відеоряд або накладення поверх зображення. Також ті, хто виграли тендер, повинні забезпечити подачу фонограми кінофільму на індивідуальні слухові апарати слабочуючих глядачів через індивідуальні приймачі. Крім того, обговорюється можливість введення багатоканальної подачі звуку з фонограмами різної якості для глядачів з різним ступенем втрати слуху.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Заявки на участь у тендері приймаються до 12 листопада.

 За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: