fbpx
Політика

Країни НАТО обговорять з Росією намічені навчання в Прибалтиці

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен повідомив, що питання про майбутні натовські маневри Steadfast Jazz 2013, які планують провести на території Польщі та балтійських країн, буде обговорено в ході міністерського засідання Ради Росія-НАТО в середу.

За словами Андерса Расмуссена, "альянс запрошує спостерігачів з Росії стежити за ходом маневрів".

"Я з великим нетерпінням чекаю маневрів Steadfast Jazz 2013, так як вони продемонструють, як альянс буде виглядати в майбутньому. Вони потрібні для того, щоб НАТО був готовий до будь-яких несподіванок. Ми повинні бути впевнені в тому, що наші війська можуть діяти спільно", – сказав генеральний секретар НАТО.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

На його думку, метою цих маневрів є перевірка боєготовності сил швидкого реагування НАТО.

Директор інформаційного бюро НАТО в Москві Роберт Пшель раніше повідомив журналістам, що російській стороні направлені запрошення для спостереження за навчаннями НАТО Steadfast Jazz.

"Росія запрошувала представників країн НАТО і не тільки на навчання "Захід 13", наші військові колеги з штаб-квартири НАТО і з Москви брали участь в якості спостерігачів. Запрошення для військових спостерігачів з Росії буде, ми сподіваємося, що вони теж будуть спостерігати", – сказав Роберт Пшель.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: