fbpx
Економіка

Для сприяння залученню інвестицій в Україну спільно з Європейським економічним сенатом буде створено координаційний центр, – О. Вілкул

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на зустрічі з делегацією Європейського економічного сенату (ЄЕС) заявив, що для сприяння залученню інвестицій в Україну спільно з Європейським економічним сенатом буде створено координаційний центр. Про це УНН повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра О. Вілкула.

"Євроінтеграція України відбувається не тільки на урядовому рівні, а й на рівні ділових кіл. Напередодні Вільнюського саміту ЄС, де очікується підписання Угоди про асоціацію, велике значення має зміцнення відносин з європейськими неурядовими організаціями, такими як Європейський економічний сенат, який об’єднує провідних економістів, політиків, вчених, керівників підприємств. Сьогодні ми домовилися про створення спільного з Європейським економічним сенатом (ЄЕС) Координаційного центру з метою активізації співробітництва та залучення інвестицій в українську економіку. Це дуже важливо, враховуючи перспективи створення всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС", – сказав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на зустрічі з делегацією Європейського економічного сенату (ЄЕС).

У рамках домовленостей сенатори ЄЕС будуть сприяти просуванню економічних і бізнес інтересів України в країнах ЄС, зокрема забезпечуючи комунікації з європейським бізнесом для співпраці з українськими підприємствами.

"Україна повинна зміцнювати свій імідж відкритої країни. І важлива місія в цьому лежить на громадських і професійних об’єднаннях України, повинні ініціювати і активізувати діалог з неурядовими організаціями як країн ЄС, так і Митного Союзу", – сказав Олександр Вілкул.

У рамках домовленостей з ЄЕС, планується, зокрема, реалізувати спільні проекти в будівельній галузі.

З цією метою 22 жовтня підписано Договір про співробітництво ЄЕС і Конфедерації будівельників України (КСУ). Його положення сприяти сертифікації та входженню українських будівельних компаній на європейський ринок, збільшенню обсягів будівництва і дотримання екологічних стандартів при будівельних роботах.

"Конфедерацію будівельників готові рекомендувати в Європі як надійного партнера для розвитку будівельного бізнесу в Україні, що значним чином вплине на залучення нових інвестицій в підприємства цієї галузі", – зазначив Лев Парцхаладзе, президент КСУ.

"Ми хотіли б побудувати міст між Євросоюзом і Україною. Ми хочемо представити Україну не через ЗМІ, а дивлячись в очі нашим Європейським політикам і бізнесменам. Україна має потенціал і ми будемо про це говорити", – сказав Міхаель Йегер, генеральний директор ЄЕС.

Довідка: Європейський Економічний Сенат був заснований в 1997 році і є непартійним і внутрішньогалузевим комітетом підприємств та експертів, які здійснюють консультаційні послуги і виступають посередниками між політикою та економікою.

Джерело: УНН

Читайте також: