fbpx
Економіка

Вірменія, Грузія і Молдова приєдналися до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля

 Вірменія, Грузія і Молдова приєдналися до Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership; E5P) з метою активізації підтримки енергоефективності та заходів щодо скорочення шкідливих викидів в атмосферу. При донорській конференції, яка пройшла в Європейському інвестиційному банку в Люксембурзі 21 жовтня, міжнародне донорське співтовариство мобілізувало додаткові 60 мільйонів євро на розширення діяльності Фонду E5P, передає УНН.

 Андраш Шимор, віце – президент Європейського банку реконструкції та розвитку, висловив задоволення результатами донорської конференції, під час якої він представляв ЄБРР. "Зобов’язання, взяті на себе донорським співтовариством, є великим стимулом для країн-учасниць E5P з активізації зусиль для поліпшення енергоефективності та безпеки. Вони зможуть перейняти успішний досвід нашої співпраці в Україні, і тепер ми з нетерпінням очікуємо подальшої роботи з Вірменією, Грузією та Молдовою", – підкреслив А.Шімор.

 "За допомогою цих коштів ми зможемо підтримати органи міської влади України у забезпеченні населення опаленням за доступною ціною і поліпшенні якості води, – підкреслив Штефан Фюле, Європейський Комісар з розширення та Європейської політики сусідства. – Я дуже радий, що Вірменія, Грузія і Молдова вирішили приєднатися до E5P. Європейська Комісія, як головний донор Фонду, готова надати цим трьом країнам 30 мільйонів євро з метою фінансування проектів, які впроваджують органи міської влади у сфери енергоефективності та захисту навколишнього середовища".

 Разом з тим Вернер Хойер, Президент Європейського інвестиційного банку, висловив підтримку країнам Східного партнерства у їх спробі впроваджувати проекти в рамках членства в E5P. "Європейський інвестиційний банк готовий супроводжувати країни Східного партнерства в напрямку покращення енергоефективності та захисту навколишнього середовища. Наша підтримка, разом з іншими міжнародними фінансовими інститутами, які працюють у регіоні, полягає в наданні цим країнам інвестицій і технічних "ноу хау", – зазначив В. Хойер.

 Джерело: УНН

Читайте також: