fbpx
Новини світу

На Прикарпатті створять комісію з інвентаризації земель між населеними пунктами

 Івано – Франківська облдержадміністрація вирішила створити спільну з обласною радою комісію з проведення інвентаризації та розмежування земель між населеними пунктами, передає УНН.

 "Я думаю, що нам потрібно в області створити таку комісію з інвентаризації землі та розмежування її між населеними пунктами", – сказав сьогодні голова Івано – Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк на засіданні колегії облдержадміністрації у відповідь на інформацію заступника голови облради Остапа Дзеси про те, що сільські голови стурбовані тим, що землі за межами їхніх населених пунктів можуть забрати в Державний земельний банк.

 М. Вишиванюк пояснив, що раніше багато землі за межами населеного пункту не використовувалися і були не потрібні сільським радам. Тепер же, коли "земля пішла в оборот", зросла її ціна.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 "І тут кожна територіальна громада захотіла, щоб земля, якою вони раніше взагалі не цікавилися, була приєднана до сільради і була б відповідним предметом для торгів", – зазначив губернатор.

 При цьому він вважає, що потрібно зрозуміти і сільську громаду, оскільки є багато земель, які раніше були громадськими і їх не включили в межі населеного пункту. "А зараз люди схаменулися, що вони можуть піти в Державний земельний банк", – зазначив М.Вишиванюк.

 За його пропозицією, в рішення колегії включили пункт про створення спільної комісії облдержадміністрації та облради, яку очолять відповідні заступники. Крім того, колегія також вирішила при формуванні бюджетів на 2014 рік передбачити кошти на проведення робіт з інвентаризації та розмежування земель між населеними пунктами.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 "Щоб ми раз і назавжди встановили кордони і межі населених пунктів, поставили крапку і не допускали різних спекуляцій або зловживань на цьому грунті", – підсумував губернатор.

 Як відомо, у липні 2012 року уряд прийняв постанову про створення Державного земельного банку із статутним капіталом 120 млн грн, який може запрацювати вже у жовтні.

 Джерело: УНН

Читайте також: