fbpx
Політика

Володимир Путін і прем’єр-міністр Нідерландів обговорили ситуацію з дипмісією РФ в Гаазі

 Президент Російської Федерації Володимир Путін у ході церемонії вручення вірчих грамот заявив, що обговорив з послом Нідерландів Марком Рютте ситуацію, що склалася навколо російської дипломатичної місії в Гаазі.

Нагадаємо, що відносини між Російською Федерацією та Нідерландами серйозно ускладнилися після декількох інцидентів. Одним з інцидентів є побиття і затримання в Гаазі російського дипломата.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"Щодо ситуації, що склалася з російською дипломатичною місією в Гаазі, то дана ситуація була обговорена в телефонному режимі з прем’єр-міністром Рютте", – заявив російський лідер Путін. 

За словами російського президента, Нідерланди є найбільшим торговим і інвестиційним партнером Російської Федерації.

Відзначимо, що в російському МЗС вважають, що подія з російським дипломатом у Гаазі є "грубим порушенням норм і правил міжнародного спілкування". Також у відомстві відзначили і порушення положень Віденської конвенції про дипломатичні відносини з боку Нідерландів. Нагадаємо, що нідерландська влада вже принесла офіційні вибачення.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: