fbpx
Футбол

«Байєр» – «Шахтар»: матч, в якому обидві команди мають намір грати на перемогу

Сьогодні єдиний представник України в Лізі чемпіонів – донецький «Шахтар», зіграє свій третій поєдинок у рамках групового етапу головного клубного футбольного турніру Європи. Розсудить сьогодні німецький та український клуби французький рефері Стефан Ланнуа.

В даний момент ситуація в групі А така, що донецький «Шахтар» і «Манчестер Юнайтед», набравши у двох стартових турах по чотири очки, очолюють турнірну таблицю. Леверкузенський «Байєр» з трьома очками в даний момент на третій позиції, а на останньому місці в цьому квартеті з нулем у графі «набрані очки» іспанський «Реал Сосьєдад». Без сумніву, головним фаворитом цієї групи є «Манчестер Юнайтед», хоча сьогоднішні кондиції представника Туманного Альбіону цілком дозволяють і іншим командам претендувати на перше місце в квартеті.

Протягом двох тижнів «Шахтар» і «Байєр» зіграють один з одним двічі і обом клубам необхідно набрати в цих поєдинках максимум очок. Якщо «Шахтар», наприклад, двічі обіграє німецький клуб, то питання про вихід у плей-офф для підопічних Мірчі Луческу можна буде вважати вирішеним. За «Шахтар» сьогодні через травму не зіграє Дмитро Чигринський, але захисник не грає давно і до його відсутності у складі донецького клубу все вже встигли звикнути. «Байєру» не зможе допомогти сьогодні Ларс Бендер і його відсутність у складі можна назвати для німецького клубу серйозною проблемою.

Вчора ми наводили слова головного тренера донецького «Шахтаря» Мірчі Луческу, який заявив, що його команда приїхала в Леверкузен за очками. При цьому наставник гірників підкреслив, що на футбольному полі зустрінуться команди різних стилів і в боротьбі цих самих стилів може народитися справжня вистава. Колега Мірчі Луческу Самі Хююпя зазначив, що «Шахтар» є «сильним колективом», в якому зібрані «гравці з високою індивідуальною майстерністю».

Матч «Байєр» – «Шахтар» розпочнеться о 21:45 за київським часом, а пряма трансляція цього поєдинку запланована на телеканалі «Україна».

Читайте також: