fbpx
Економіка

У Рівному прокуратура вимагає повернути державі землю міського парку

Прокуратура Рівного звернулася до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою в особі Рівненської міської ради у зв’язку із самовільним заняттям ТОВ "Ліоніс" земельної ділянки загальною площею 0,05 га, який знаходиться на території парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

У пред’явленому позові прокуратура міста вимагає, щоб товариство звільнило зазначену територію шляхом знесення літнього майданчика та приведення її у придатний для використання стан.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Підставою для прокурорського втручання стало те, що на території парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка службові особи ТОВ "Ліоніс" самовільно, без належних правовстановлюючих документів використовували земельну ділянку, яка знаходиться в санітарно-захисній зоні інженерно-технічних комунікацій і знаходиться в постійному користуванні державного комунального підприємства (далі – ДКП) "Міське об’єднання парків культури і відпочинку м. Рівне".

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Розміщення на спірній землі літнього майданчика ТОВ "Ліоніс" позбавило законного постійного користувача ДКП права на здійснення статутних цілей – задоволення культурних запитів населення, естетичного виховання, організацію відпочинку та дозвілля громадян, на що останні неодноразово висловлювали своє невдоволення, зокрема і через засоби масової інформації.

Джерело: УНН

Читайте також: