fbpx
Політика

Слухання у справі Мубарака перенесли на середину листопада

На 16 серпня єгипетський суд переніс слухання у справі екс-президента Єгипту Хосні Мубарака про вбивство мирних демонстрантів у 2011 році. Попереднє засідання суду відбулося в минулу суботу і проходило в закритому режимі.

Нагадаємо, екс-глава країни, двоє його синів, а також колишні високопоставлені співробітники МВС Єгипту звинувачуються в причетності до смерті сотень демонстрантів у ході революційних подій навесні 2011 року.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Торік під час правління представника ісламістів Мохаммеда Мурсі, Мубарак і екс-глава МВС Єгипту Хабіб аль-Адлі були засуджені каїрським кримінальним судом до довічного ув’язнення, проте, вже в середині січня нинішнього року касаційний суд Єгипту задовольнив апеляцію адвокатів екс-президента на вирок і постановив призначити нове слухання. Окрім звинувачень у вбивстві демонстрантів екс-президент звинувачується в постачаннях газу до Ізраїлю за заниженими цінами.

Наприкінці серпня суд Єгипту зняв з Мубарака ряд звинувачень в корупції, а також, не знайшов підстав для подальшого утримання екс-президента у в’язниці, де він перебував в очікуванні відновлення слухань у справі про вбивство демонстрантів. Розпорядженням тимчасового уряду, що усунув від влади Мурсі, колишній президент Мубарак поміщений під домашній арешт, а фактично перебуває під посиленою охороною у військовому госпіталі.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: