fbpx
Економіка

Російські ломбарди пропонують віддати під контроль Центробанку

 Російський думський комітет з фінансового ринку виступив з ініціативою віддати ломбарди під контроль Центрального банку РФ. Глава комітету Наталія Бурикіна заявила, що ломбарди потрібно «повернути на їх історичну батьківщину».

 Представники ЦБ на пропозицію народних обранців поки ніяк не відреагували, відомо лише, що банкіри, які були присутні на засіданні комітету, запропонували не поспішати з обговоренням і прийняттям даної поправки до закону і відкласти обговорення до 25 жовтня.

 У 2007 році був прийнятий закон «Про ломбарди», але фактично на сьогодні ринок ломбардів контролю не підлягає ніяким спеціальним органам. Послугами ломбардів користується достатня кількість росіян, так як тут можна швидко і без надання величезної кількості документів отримати кредит під заставу майна.

 Центробанк наприкінці минулого року провів дослідження і з’ясував, що ринок ломбардів збільшився під час кризи, потім темпи його зростання сповільнилися. Зараз росіяни вважають за краще користуватися послугами фінансових організацій, які пропонують короткострокові кредити на будь-які суми.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: