fbpx
Політика

Валентина Теличенко: Право Тимошенко балотуватися на президентських виборах від нинішнього президента напряму не залежить

 Ситуацію навколо колишнього прем’єр – міністра України Юлії Тимошенко продовжують коментувати не тільки відомі в Україні політики, але і юристи. Нагадаємо, що сьогодні прозвучала заява одного з лідерів української опозиції Арсенія Яценюка про те, що Юлія Тимошенко згодна на часткове помилування.

 Про помилування Юлії Тимошенко і пов’язаних з ним процесів своєю думкою поділилася адвокат Валентина Теличенко, яка, нагадаємо, представляє інтереси екс – прем’єра в ЄСПЛ. Валентина Теличенко підкреслила, що голова держави, приймаючи рішення про помилування засудженого, «сам встановлює і рамки помилування». Таким чином, президент може звільнити засудженого як від основного, так і від додаткового покарання або ж залишити будь-яке з них в силі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Що це може означати для Юлії Тимошенко? Нагадаємо, що рішенням суду по так званій «газовій справі» Юлія Володимирівна була засуджена до семи років позбавлення волі. Крім того, екс – прем’єр позбавлена ​​права обіймати впродовж трьох років посади в органах державної влади. Валентина Теличенко відзначає, що при помилуванні Юрія Луценка екс – міністр був звільнений президентом від основного покарання, а додаткові були залишені в силі. Валентина Теличенко також нагадує, що «помилування не нівелює судимість. Судимість може бути знята достроково тільки судом».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Таким чином, і про це говорить Валентина Теличенко, «право Юлії Тимошенко балотуватися на наступних президентських виборах від нинішнього президента напряму не залежить».

 За матеріалами: рravda.com.ua

Читайте також: