fbpx
Новини світу

Республіка Сан-Марино відмовилася вступати до Євросоюзу

 У республіці Сан-Марино визнали недійсними результати минулого референдуму з питання вступу країни до Європейського союзу. Причина для такого рішення, – занадто низька явка виборців.

 Варто відзначити, що думки виборців з Сан – Марино розділилися майже порівну: близько 50,3 % громадян були за з’єднання з Євросоюзом, а 49,7 % – категорично проти євроінтеграції.

 Референдум з питання вступу до ЄС викликав серйозні дебати в Сан-Марино, чиє населення ледь сягає кількості жителів у середньому українському райцентрі. Праві партії з Сан – Марино, в тому числі «Народний альянс» і християнські демократи, заявили, що вступ країни до Євросоюзу принесе лише одні проблеми. На їх думку, відкриття державних кордонів з Італією приверне мігрантів у Сан-Марино, що надалі стане причиною «ліквідації місцевої ідентичності».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Прихильники євроінтеграції, навпаки, запевняли, що після ліквідації «податкового раю» в Сан-Марино, який і забезпечив країні стабільний розвиток, у цієї держави з’явилося надто багато проблем. До мінусів інтеграції в ЄС активісти відносили обмеження для підприємств із Сан – Марино, для яких в єврозоні створюють гірші умови порівняно з компаніями з Італії. Крім того, прихильники євроінтеграції відзначили і зростання безробіття, яке збільшилося за останні роки в 3 рази.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Повідомляється, що при мінімально необхідної явки  32 % на референдум прийшло тільки 20% громадян Сан-Марино.

 Додамо, що на референдум також виносилося і питання про прив’язку підвищення заробітних плат до інфляції. З цього питання результати зовсім інші. За індексацію заробітних плат виступило 73,1 % громадян, а проти – 26,9 %. Але навіть таке питання не збільшило явку громадян Сан-Марино до виборчих урн.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: