fbpx
Політика

Регіонали підтримують створення робочої групи з розробки законопроекту, що дозволяє ув’язненим лікуватися за кордоном

 Заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов зазначив, що питання звільнення Юлії Тимошенко як і раніше залишається відкритим, а опозиція хоче представити цю проблему як загальноєвропейську. Однак, за його словами, насправді це внутрішня проблема України.

«За гарні гроші усередині країни створюється інформаційна хвиля і розганяється по Україні і в європейському інформаційному просторі», – повідомив Чечетов.

Регіонал стверджує, що представники опозиції в нецивілізованій формі вимагають президента помилувати екс-прем’єра, але при цьому не відповідають, на якій юридичній підставі він повинен так вчинити.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він вкотре зазначив, що розглядати можливість помилування можна буде лише після виконання необхідних для цього умов.

«Як мінімум – має бути написано і подано прохання про помилування, чого в категоричній формі не хоче робити пані Тимошенко. По-друге, необхідно хоча б почати погашати матеріальну шкоду державі, визнану судом, що також принципово не виконується. Нарешті, слід в судах закрити порушені проти неї кримінальні справи. А для цього потрібно з’являтися до суду, а не ігнорувати цей обов’язок протягом року» , – заявив нардеп.

Щодо лікування Тимошенко за кордоном, то тут Чечетов підтримує президента Януковича, який раніше сказав, що для цього необхідна відповідна законодавча ініціатива.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами Чечетова, Партія регіонів вже пропонувала опозиціонерам підготувати відповідний законопроект, але почула лише «Ні». Як він зазначив, у Партії регіонів виступають за те, щоб цей закон передбачав можливість лікування за кордоном і для інших ув’язнених, а також гарантував їх повернення на батьківщину для продовження відбування покарання.

Михайло Чечетов стверджує, що їх партія цілком підтримує створення спеціальної робочої групи, яка зайнялася б розробкою відповідного законопроекту.

Читайте також: