fbpx
Інновації

Путін змусить автовиробників з Росії платити утилізаційний збір

Президент Російської Федерації Володимир Путін затвердив закон, за яким усі вітчизняні автовиробники будуть з 1 січня 2014 року сплачувати на загальних підставах утилізаційний збір.

Згідно з цим законом, утилізаційний збір в Росії поширюється на транспортні засоби, які ввозять з територій Казахстану і Білорусії. Крім того, це торкнеться автомобілів, які були поміщені в Калінінградській області під митну процедуру у вільній митній зоні.

Категорії і види автотранспортних засобів, щодо яких буде сплачуватися утилізаційний збір, визначаються в уряді Росії. Розмір утилізаційного збору встановлюється з урахуванням віку автомобіля, маси та інших фізичних характеристик, які впливають на вартість утилізації.

Нагадаємо, що зараз надходження до державного бюджету Росії від утилізаційного збору становлять близько 54 мільярдів рублів. Після впровадження механізму загальної сплати збору дохід російського бюджету орієнтовно піднімається на 148 500 000 000 рублів на рік. Виходить, що сумарний обсяг надходжень до федерального бюджету від утилізаційного збору буде близько 202 500 000 000 рублів на рік.

Повідомляється, що «утилізаційний закон» вступає в офіційну силу з 1 січня 2014 року. Минулого тижня цей закон був прийнятий в Державній Думі Росії.

Варто відзначити, що представники Євросоюзу запросили скликання панелі арбітрів у СОТ, щоб вирішити питання про режим сплати утилізаційного збору на транспортні засоби в Росії. Єврочиновники наполягають, що утилізаційний збір в Росії не повинен дискримінувати автопостачальника, а повинен застосовуватися і до автомобілів, що надходять з країн Митного союзу (Білорусі і Казахстану).

За матеріалами: 1prime.ru

Читайте також: