fbpx
Новини світу

Обладнання колись відомого цукрозаводу в Сумській області здають на металобрухт – нардеп

Розпочався процес розрізання на металобрухт Угроїдського заводу в Сумській області. Про це на своїй сторінці в ФБ написав народний депутат Олег Медуниця, передає УНН.

"Справа в тому, що почався процес розрізання на металобрухт Угроїдському цукрозаводу", – пише нардеп, звертаючись до голови Сумської ОДА Юрія Чмиря.

"Того самого заводу, якому Ваш попередник Микола Лаврик знайшов інвестора, того самого, на якому Ви брали перший мішок цукру під спалахи фотоапаратів і об’єктиви відеокамер. Минулого тижня туди заїхала бригада з Харкова з автогеном і газбалонами, і сьогодні перша машина з металобрухтом перетне прохідну колись славного підприємства", – резюмував він.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Нагадаємо, в 2010 році тодішнє керівництво Сумської ОДА заявляло, що Угроїдський цукровий завод відновить виробництво цукру після дворічної перерви.

Зокрема, було заявлено про наміри завершити реконструкцію заводу і привести в порядок під’їзні шляхи, а також оновити бурякозбиральну і бурякопереробну техніку.

Торік в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що новим власником Угроїдського цукрозаводу може стати компанія "Українські аграрні інвестиції".

Як відомо, більшість цукрових заводів в Україні вже припинили свою діяльність.

Так, з початку з початку 2013/2014 маркетингового року ( МР, вересень 2013 року – серпень 2014) станом на 11 жовтня Україна виробила 198,1 тисячі тонн бурякового цукру, що майже в 3 рази менше, ніж на аналогічну дату минулого МР.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Цієї осені переробку цукрових буряків почав 31 завод, тоді як до 11 жовтня 2012 року працювало 62 цукрових заводи.

Як повідомляв УНН, "Укрцукор" прогнозує, що виробництво цукру в поточному МР складе 1,2-1,4 мільйона тонн, переробку цукрових буряків почне 41 завод проти 63, які працювали в минулому МР.

За прогнозами Міністерства аграрної політики і продовольства, виробництво цукру в 2013/14 МР складе 1,3-1,5 мільйона тонн, що повністю покриє внутрішню потребу завдяки рекордним для країни перехідним запасам.

Джерело: УНН

Читайте також: