fbpx
Економіка

Прасолов: Мінекономрозвитку розробляє стратегію економічного ривка для України

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України займається розробкою стратегії економічного ривка. Про це у вівторок, 22 жовтня, під час конференції «Нова економічна модель: інвестиції та інновації для реального сектора» заявив міністр Ігор Прасолов.

«Я впевнений, що країні зараз потрібен економічний ривок, заснований на виваженій і в той же час амбітній економічній стратегії. На стратегії, яка може бути реалізована тільки за наявності в країні сприятливого бізнес-клімату, що дозволить сконцентрувати і залучити інвестиції і зусилля для здійснення економічного ривка», – розповів міністр.

Як зазначив Прасолов, ця стратегія буде спиратися на дієздатні інструменти та інститути, що дозволить забезпечити спрямування всіх залучених зусиль та інвестицій на пріоритетні напрями розвитку, які визначить держава.

«Міністерство економічного розвитку і торгівлі почало роботу з розробки такої стратегії», – підкреслив Прасолов.

Він повідомив, що серед основних напрямків розвитку вітчизняної економіки можна виділити сільське господарство, харчову промисловість, машинобудування, житлово-комунальний сектор, інфраструктуру та туристично-рекреаційну галузь.

Ігор Прасолов нагадав, що згідно із законодавством, компанії в ключових напрямах економіки України звільняються від ввізного мита на обладнання та податку на прибуток.

За словами міністра, президент України Віктор Янукович поставив перед урядом амбітне завдання: до 2020 року українська держава повинна увійти до ТОП – 20 найбільших економік у світі за обсягом ВВП.

Як зазначив міністр, вирішити всі економічні проблеми України повинна допомогти стратегія, над якою зараз працює його відомство.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: