fbpx
Політика

ОЗХЗ провела інспекцію 17 об’єктів в Сирії

Експерти всесвітньої Організації з заборони хімічної зброї провели інспекцію на 17 сирійських об’єктах і на 14 з них вже знищили обладнання.

«Інспекції були проведені на 17 об’єктах. На 14 об’єктах інспектори провели знищення важливого обладнання, щоб вивести потужності з робочого стану», – сказано в офіційному повідомленні ОЗХЗ.

У прес-службі ОЗХЗ також повідомили, що в Дамаск прибув глава спільної місії ОЗХЗ та ООН зі знищення хімічної зброї в Сирії Зігрід Кааг, який проведе перевірку ходу робіт зі знищення хімзброї. 

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Минулого тижня держсекретар США Джон Керрі заявив, що сирійську хімічну зброю необхідно вивезти з країни і знищити, додавши, що присутність президента Сирії Башара Асада для цього необов’язкова.

Нагадаємо, з 14 жовтня Сирія офіційно приєдналася до Конвенції про заборону використання хімзброї, а нині там знаходиться передова група спільної місії ОЗХЗ та ООН у складі 60 осіб, які проводять роботи з першій фазі знищення запасів сирійського арсеналу хімзброї і устаткування для її виробництва.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: