fbpx
Політика

Міністри закордонних справ України та Росії зустрінуться в Ростові-на-Дону 27-28 жовтня

  Міністри закордонних справ України і Росії проведуть 27-28 жовтня поточного року в Ростові-на-Дону восьме засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

"Під час засідання планується детально розглянути роботу відповідних підкомісій: з питань взаємодії в боротьбі з новими викликами і загрозами, врегулювання регіональних конфліктів, азово-керченського врегулювання, прикордонної та консульської проблематики, співпраці в рамках міжнародних організацій", – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім того, за його словами, планується обговорити широкий спектр актуальних питань двосторонніх угод, зокрема в контексті майбутнього підписання Києвом Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Є. Перебийніс також додав, що в ході зустрічі глави МЗС України і Росія торкнуться також проблемних питань, пов’язаних з українським коком з судна "Арктік Санрайз " Русланом Якушевим, а також українським рибалкою Олександром Федоровичем, хто вижив після інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Планується, що за результатами засідання міністри підпишуть протокол і план взаємодії між зовнішньополітичними відомствами двох країн на 2014 рік.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: