fbpx
Політика

МЗС України просить Індію роз’яснити підстави затримання судна Seaman Guard Ohio

Українські дипломати направили індійським колегам ноту, в якій просять МЗС Індії роз’яснити юридичні підстави для затримання корабля Seaman Guard Ohio і персоналу, який знаходився на ньому. Зазначимо, що серед членів екіпажу Seaman Guard Ohio було і троє громадян України. Про це у вівторок на брифінгу розповів глава департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Зі свого боку, посольство України в Нью-Делі направило в індійський МЗС ноту з проханням надати роз’яснення юридичних підстав затримання екіпажу і судна. Також посольство України зажадало від індійської сторони забезпечити належні умови для громадян України», – підкреслив Перебийніс.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами дипломата, капітан судна Seaman Guard Ohio повідомив про те, що його корабель не порушував 20-мильну зону територіальних вод Індії.

«Сьогодні очікується подача адвокатами затриманих українців, охоронців та членів екіпажу клопотання про заміну запобіжного заходу у вигляді арешту на звільнення під заставу», – зазначив Перебийніс.

Крім цього, як запевнив дипломат, всі члени екіпажу Seaman Guard Ohio зараз перебувають у нормальному стані.

Нагадаємо, що минулого тижня індійська берегова охорона затримала в територіальних водах корабель Seaman Guard Ohio, який належить американській компанії AdvanFort. Стало відомо, що на кораблі перебувало 25 озброєних членів екіпажу. За словами капітана, наявність зброї необхідна екіпажу судна для захисту від піратів із Сомалі. Зокрема, на кораблі було 14 громадян Естонії, шестеро громадян Великобританії і троє українців. Власник корабля – американська компанія. Незважаючи на це, посольство США ніяк не прокоментувало арешт судна.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Повідомлялося, що в суботу Індія звинуватила екіпаж судна Seaman Guard Ohio в незаконному зберіганні зброї.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: