fbpx
Політика

Кожара особисто обговорить з Лавровим питання звільнення українського кока Руслана Якушева

 Глава українського МЗС Леонід Кожара на зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим у Ростові-на-Дону збирається торкнутися теми українського кока з Arctic Sunrise Руслана Якушева. Про це стало відомо сьогодні, 22 жовтня, зі слів голови департаменту інформаційної політики МЗС України Євгена Перебийноса.

«Подальша доля українця Руслана Якушева, так само як і питання майбутнього Олександра Федоровича, будуть обговорені в ході зустрічі міністрів закордонних справ Російської Федерації та України, яка відбудеться в Ростові-на-Дону», – анонсував зустріч Євген Перебийніс.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Відзначимо, що офіційний представник МЗС України вважає, що український кок Руслан Якушев не має ніякого відношення до спроби захоплення платформи «Приразломної». Додамо, що українська сторона заступилася за свого громадянина ще наприкінці вересня, вказуючи на те, що заарештований кок не був активістом організації «Грінпіс».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що спроба забратися на платформу «Приразломная» відбулася 18 вересня. Тоді групі активістів «Грінпісу» завадив спецназ прикордонної служби ФСБ Росії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: